Specialisten in wandenbouw, spackspuiten, stucadoren, spachtelputz en latex airless spray Specialisten in wandenbouw, spackspuiten, stucadoren, spachtelputz en latex airless spray Specialisten in wandenbouw, spackspuiten, stucadoren, spachtelputz en latex airless spray Specialisten in wandenbouw, spackspuiten, stucadoren, spachtelputz en latex airless spray Specialisten in wandenbouw, spackspuiten, stucadoren, spachtelputz en latex airless spray Specialisten in wandenbouw, spackspuiten, stucadoren, spachtelputz en latex airless spray Specialisten in wandenbouw, spackspuiten, stucadoren, spachtelputz en latex airless spray
1 2 3 4 5 6 7

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is - zoals het al klinkt - een skelet van hout. De hoofdconstructie, dat wil zeggen wanden, vloeren en dak, worden verkregen uit een stijl- en regelwerk, een balklaag en een sporenkap van vurenhout. Van binnen worden de wanden afgewerkt met gipsplaten. Van de buitenzijde verschilt een houtskeletwoning niets met een "traditioneel huis".

In het skelet kunnen moeiteloos alle leidingen t.b.v. electra, waterleiding, verwarming, sanitair, ventilatie etc. opgenomen worden. Isolatie wooncomfort in zomer en winter: door de unieke mogelijkheid tot isoleren in het skelet worden standaard bouwnormen met gemak gehaald en biedt het systeem van bouwen de mogelijkheid om hogere isolatiewaarden toe te passen.

Doordat het skelet voornamelijk uit hout bestaat, is een houtskeletbouw een "droge" bouwmethode. Door gebruik van duurzame materialen zijn woningen die zijn uitgevoerd in houtskeletbouw niet extra onderhoudsgevoelig.

Doordat een houtenskelet veel sneller geplaatst kan worden dan de bouwwijze van een traditioneel huis, is het ook nog eens veel voordeliger voor deze bouwmethode te gaan.

Spackspuitbedrijf Koppers houtskeletbouw Spackspuitbedrijf Koppers houtskeletbouw Spackspuitbedrijf Koppers Metal Stud

Metal Stud

Metalstud profielen zijn koudgevormde stalen profielen. Deze profielen hebben een C- of U-vorm, en als isolatiemateriaal wordt minerale wol gebruikt.

De brandwerendheid van de wand wordt bereikt door toepassing van enkele of dubbele beplating en wanneer geluidswering ook gevraagd is, heeft steenwol de voorkeur vanwege zijn brandwerende eigenschappen. Als afwerklaag kan stucwerk of behang worden toegepast. Tussen de vloer en liggers wordt een zachte drukband aangebracht om geluidslekken te voorkomen.

De wanden zijn opgebouwd uit metalstud staanders en liggers, de liggers worden met pluggen vastgezet in de vloer en in het plafond. De staanders kunnen op hun plaats vastgeschroefd worden aan de liggers, of vastgeknepen met een speciale metalstudstang, die er een gaatje in drukt en naar binnen drukt (door beide gedeelten), zodat het aan elkaar vast zit.